O nama


Naklada Bombon je izdavač knjiga za djecu, roditelje, odgojitelje, učitelje i sve one koji vole učiti kroz igru.

Našim izdanjima želimo dječjem svijetu pružiti nove ideje za svakodnevne bezbrižne trenutke.

Glazba je učestali pratitelj našim izdanjima tako da uz svaki izdani primjerak poklanjamo cd s glazbom.

Naklada Bombon kao organizator provodi likovno-glazbeno-dramske radionice vezane uz dosadašnja izdanja, a prilagođene uzrastu, tematici i prostoru u kojem se izvode.

Kroz naše djelovanje želimo da odrastanje bude raspjevano, edukativno, zabavno i veselo.

O izdanjima Naklade BoMboN


Najnovije izdanje je slikovnica ''Kako je cvijet upoznao svijet'' zamišljena kao glazbeno-scenska igra kroz koju djeca uz čitanje, slušanje ili dramatizaciju razvijaju socijalne vještine, svijest o sebi, pomaganju drugima; razvijaju samopoštovanje i samopouzdanje što je ujedno i ključ uspjeha svakog djeteta. Namijenjena je djeci već od 1. godine starosti koja priču mogu slušati uz čitanje odraslih osoba ili je mogu samostalno slušati na CD-u. Djeca starija od 3 godine priču mogu oživjeti aplikacijama ili izrađenim lutkicama raznih likova iz slikovnice.

''Bonton pjesmice'' knjiga je koja će vas kroz vesele stihove i ilustracije podsjetiti na neka pravila lijepog ponašanja. Namijenjena je djeci već od 2. godine starosti koja pjesmice mogu slušati na CD-u, pa sve do 10-godišnjaka koji će lako usvajati pjesmice čitanjem i pjevanjem. Knjiga još može poslužiti kao priručnik učiteljima i odgojiteljima kad s djecom obrađuju temu bontona.

Serija knjiga ''Četiri godišnja doba'' sastoji se od kreativnih slikovnica tematski raspoređenih prema godišnjim dobima. Slikovnice sadrže priče, igrokaze, pjesme s notnim zapisom, zagonetke i ideje za maštovite kreacije te ih rado koriste odgojitelji i učitelji u svom svakodnevnom pedagoškom radu. Namijenjene su djeci od 2. godine starosti dok ih djeca starija od 7 godina mogu samostalno koristiti.

''Šareni dan'' je zbirka pjesama za predškolski uzrast, koristi se kao priručnik za metodiku glazbenog odgoja, ali i u svakodnevnoj igri roditelja i djece.

Pjesmice iz zbirke ''Šareni dan'' autorica je više puta obradila kroz nekoliko dobnih skupina u sklopu provođenja metodike glazbe s predškolskom djecom.

Za odgojitelje, učitelje i djecu stariju od 7 godina namijenjena je zbirka igrokaza i dječjih mjuzikla ''Čarobne riječi''.


O autoru


Autorica Josipa Franjić Radulović rođena je 18. lipnja 1980. godine. Djetinjstvo provodi u Đurđevcu gdje pohađa i osnovnu školu. Tada nastaju prve priče i pjesme, kojima kasnije uz sviranje klavira piše melodije. Glazbeno obrazovanje nastavlja u Srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu gdje pohađa Pjesničku školu Maje Perfiljeve, završava Opću gimnaziju te 1999. godine upisuje Učiteljsku akademiju – predškolski odgoj.

Za vrijeme studiranja radi kao korepetitor dječjeg zbora u humanitarnoj nevladinoj udruzi ''Prijatelj'' i kao voditelj glazbeno-dramskih aktivnosti u dječjim igraonicama. Nakon stečene diplome radi kao odgajatelj u dječjem vrtiću te i dalje piše pjesme, priče i igrokaze i vodi dječji zbor i kazališnu grupu.

Nakon višegodišnjeg rada autorica je svoj hobi i ljubav prema glazbi kreativno spojila uz svoj poziv odgojiteljice predškolskog uzrasta. Odlučila je svoja iskustva podijeliti i s ostalima koji učenje kroz igru doživljavaju kao vodilju u svom zvanju te je tako nastala Naklada BoMboN.

Pjesme, priče, zagonetke, igrokazi i ideje za maštovite kreacije od raznih materijala nastale su upravo kroz igru s djecom različitih dobnih skupina od najmlađih jednogodišnjaka do najstarijih predškolaca. Sve knjige, koje su autorski rad Josipe Franjić Radulović, namijenjene su djeci, roditeljima, odgojiteljima i učiteljima kao priručnik za njihove nove ideje i što sadržajnije provođenje slobodnog vremena.

O autorskim pravima


Naklada BoMboN polaže autorska prava na vlastite materijale i sadržaje (sadržaj potpisan od strane Naklade BoMboN ili autorice Josipe Franjić Radulović) . Svi vlastiti materijali i sadržaji, ovdje objavljeni, mogu se slobodno preuzimati i koristiti u bilo kakve pozitivne, edukativne i nekomercijalne svrhe, uz navođenje imena autorice i web stranice Naklade BoMboN. Svako drugo korištenje vlastitih materijala i sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Objavom drugih materijala i sadržaja na našoj web stranici nije nam namjera ni na koji način povrijediti niti jednog vlasnika autorskog prava, njegovog zastupnika, zakon ili samo autorsko djelo. Nastojimo da preuzeti materijali i sadržaji objavljeni na našoj web stranici budu preuzeti uz prethodnu suglasnost izvora, uz navođenje izvora gdje je tako dogovoreno i uz poštivanje autorskih prava.

Ukoliko netko smatra da su u bilo kojem dijelu objavljenog sadržaja na našoj web stranici prekršena njegova autorska prava, molimo da nas kontaktirate na e-mail: nakladabombon@gmail.com i mi ćemo učiniti sve potrebito da to ispravimo.