Kućica od starih boca


Predlažemo Vam kako možete iskoristiti stare plastične boce, a ujedno se i dobro zabaviti s djecom pri izradi male vrtne kućice!

 

Potrebno je:

  • stare plastične boce
  • ljepljiva traka (selotejp)
  • boja
  • crvena tkanina (za krov)

 

Izrada:

Razvrstali smo stare boce po veličini i obliku tako da smo za svaki red kućice imali približno jednake boce. Boce smo slagali jedne do drugih, a zatim ih sve zajedno zalijepili selotejpom. Prvi red boca napunili smo vodom kako bi bile što stabilnije.

 

                    

 

Drugi red se slaže tako da su boce obrnuto okrenute i lijepi se po dužini i širini. U drugom redu smo ostavili malo prostora za prozorčić. Za treći i posljednji red koristili smo male plastične boce. Kad se sve posloži, dobro zalijepi i pričvrsti na red dolazi bojanje. Izaberite koja vrsta boje vam je najprikladnija.

 

          

Djeca mogu sama bojati temperama, a u slučaju da se odlučite na sprej u boji to mora odraditi odrasla osoba i ne u blizini djece. Kućica će biti stabilnija ako u svaki kut i na sredini svake stranice, okomito stavite drveni štap koji će ujedno i pridržavati krov. Za krov smo iskoristili crveni pvc materijal.

 

 

 

 

 

Kućicu osmislili i izradili: Naklada BoMboN

povratak