Adventski kalendar - Čitaj mi!


Adventski kalendari uglavnom su ispunjeni čokoladama ili igračkama, a najbitniji od svega je efekt iznenađenja. Mi smo izradili upravo takav kalendar - bez čokolade i igračke, ali vrlo zanimljiv i jedva čekamo da ga počnemo otvarati. Predlažemo kako se dobro zabaviti kroz aktivnost izrade adventskog kalendara, ali i vrijeme adventa učiniti zabavnim i edukativnim.

Potrebno je:

  • papir u boji (kolaž ili hamer)
  • škare
  • ljepilo
  • bojice, flomasteri
  • ukrasna vrpca
  • selotejp

     

Izrada:

Od zelenog papira izrežite oblik bora ili po želji neki božićni motiv. Ostale papire u boji izrežete u obliku pravokutnika kojeg presavinete da izgleda kao mala knjiga. S desne strane izradite prorez kroz koji ćete provući ukrasnu vrpcu i na taj način pričvrstiti ''knjigicu'' kako bi ostala zatvorena. Prije zatvaranja svake knjigice neka dijete unutar papira upiše naziv knjige/slikovnice koju bi željelo da zajedno čitate, ako je dijete mlađe Vi upišite naziv priče po izboru djeteta.

 

 

Kad sve knjigice budu ispisane i zatvorene na njih napišite brojeve od 1 do 24, ali tako da ne znate koji broj pišete za koju priču. Tada ih kao ukrase rasporedite po boriću i pričvrstite ih obostranim selotejpom. Odredite mjesto za svoj adventski kalendar, možete ga staviti na zid ili policu.

  

Dijete će svaki dan otvoriti jednu knjigicu u kojoj će ga čekati iznenađenje i odgovor na pitanje - što ćemo danas zajedno čitati prije spavanja?!

 

Adventski kalendar osmislili i izradili: Naklada BoMboN (Jurica i Lucia Gita)

smiley

http://www.citajmi.info/uvodna/  

 

povratak