Dan za mamu


Najzahtjevniji i najljepši posao na svijetu je biti mama.

Mama ima tisuće pitanja i briga oko svoje obitelji. Koliko god sve željela imati pod kontrolom i napraviti najbolje što može nije svemoguća i često se događaju nepredvidive situacije. Tada se najčešće javlja i osjećaj krivnje i grižnje savjesti.

Sigurno ste od brojnih obaveza danima neispavani i ponekad bi htjeli nekoliko trenutaka za sebe kako bi se opet osjećali da možete sve što se od vas očekuje.

Bez osjećaja krivnje odredite bar jedan dan u mjesecu (ako možete i češće) samo za sebe. Taj dan za nikog ne postojite, samo za sebe.

Ako si ne možete ukrasti cijeli dan neka to bude bar jedan određeni dio dana koji vam najviše odgovara. Jutro i prijepodne ili kasno poslijepodne i večer.

Evo nekoliko prijedloga za taj dan:

 1. Kako bi se mogli što bolje opustiti i iskoristiti svoj dan organizirajte vrijeme za ostatak svoje obitelji i zaželite im lijep provod!
 2. Odaberite svoju omiljenu glazbu i pustite neka vam ispuni dom.
 3. Pripremite kupku uz svoje omiljene mirise kojima možete dodati malo zelenog čaja, ružmarin, lavandu i cvjetove kamilice.
 4. Kad se opuštate u kadi odmorite oči  tako da na njih stavite blazinice koje ste natopili čajem od kamilice.
 5. Kako bi svojoj kosi podarili sjaj umasirajte u kosu limunov sok (iscijedite jedan limun) te isperite hladnom vodom.
 6. Kada ste obavili svoj mali kozmetički tretman, uredite se, stavite malo šminke i obucite odjeću u kojoj se osjećate ugodno i lijepo.
 7. Obavezna je kavica s prijateljicom koja vas može dodatno raspoložiti, za taj dan izbjegavajte susrete s osobama koje će vas ''udaviti'' svojim problemima.
 8. Odvojite sat vremena za šetnju i svotu koju možete potrošiti na sebe bez grižnje savjesti i priuštite si neku sitnicu koju si već dugo želite - poklonite si knjigu, novi ruž za usne, neki proizvod za njegu tijela, maramu, narukvicu, neki modni detalj ili sitnicu za kuću koja će vam uveseljavati vaš životni prostor.
 9. Kad šećete gradom hodajte uspravno i ponosno jer vi ste super mama koja si je ukrala samo malo vremena za sebe kako bi bila još bolja.

 

Prijedlozi za ostatak obitelji:

 1. Odlazak u igraonicu
 2. Igra u parku
 3. Posjet nekom muzeju, zoo, kinu  ili utakmici

                                                                                                      Josipa Franjić Radulović

 

(Slika: articles.timesofindia.indiaimes.com)

povratak