Radionice ''Kako nastaje slikovnica''


 

Povodom mjeseca hrvatske knjige, dana 4.11.2022. u knjižnici Kajfešov brijeg održane su dvije kreativne radionice s učenicima prvih razreda OŠ Medvedgrad, pod nazivom: ''Kako nastaje slikovnica''.

Nakon pozdrava dobrodošlice od koordinatorice knjižnice gospođe Pavice, slijedio je susret s autoricom. U opuštenom razgovoru o bontonu, čitanju bonton pjesmica iz istoimene slikovnice učenici su pokazali koliko znaju o lijepom ponašanju i što smatraju važnim i pristojnim u raznim prigodama. Druženje se nastavilo razgovorom o tome kako nastaje slikovnica i kako će učenici sami izraditi svoj mali Bonton priručnik. Prolazili su kroz proces stvaranja teksta, ilustracija, pripreme za tisak, tiskanja i na kraju uvezivanja. Naravno, sve su to radile vrijedne ruke učenika koji su se kroz radionicu upoznali s glavnim elementima stvaranja slikovnice. 

Prvoj radionici prisustvovali su učenici 1.a razreda s učiteljicom Brankom i asistenticom Anom, a drugoj radionici učenici 1.b razreda s učiteljicom Ksenijom i školskom knjižničarkom Helenom.

  

 

  

 

povratak