Radionica i čitaonica


 
Radionica i čitaonica povodom
Međunarodnog dana dječje knjige
 

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava dana 02.04. te u sklopu nacionalne kampanje ''Čitaj mi!'' dana 31.03.2014. posjetili smo Dječji vrtić "Šumska jagoda" - skupinu Tigrići.

Autorica Josipa Franjić Radulović tom je prilikom djeci pročitala veselu proljetnu priču o prijateljstvu pod nazivom "Kako je cvijet upoznao svijet".

        

 

 Kako bi Tigrićima priča bila još zanimljivija autorica je uz čitanje koristila vesele aplikacije likova iz istoimene slikovnice.

 

     

 

Nakon pročitane priče i usvojene poruke: "Svatko je od nas na svoj način lijep te tako krasi ovaj svijet!" uslijedila je radionica "Kako nastaje slikovnica".

 Razgovorali smo o tome tko sve sudjeluje u stvaranju slikovnice, pa smo tako i mi oformili svoje "pisce", "ilustratore", "pripremu" i "tiskaru".

 

  

Kad su ilustratori i pisci završili svoj autorski rad - svi zajdno smo prionuli pripremi gdje smo uskladili i posložili sliku i tekst, na zadovoljstvo cijelog umjetničkog tima. Nakon toga uslijedio je "tisak" slikovnice na način da smo pripremu lijepili na A4 papir.

   

Završna faza izrade bila je uvez knjige ukrasnom vrpcom.

Radionica je protekla u veselom i kreativnom raspoloženju, a sve nas je najviše oradovao trenutak kada smo zajedno prolistali novu slikovnicu malih Tigrića.

         Zahvaljujemo se na suradnji tetama Vesni i Boženi, a najviše malim Tigrićima.


heart

 

povratak