Gostovanje i radionica u OŠ Alojzija Stepinca


U OŠ Alojzija Stepinca od 4. do 8. svibnja 2015. g. odvija se projektni tjedan posvećen medijima pod nazivom "Mi znamo što su mediji". Učenici i učitelji uz zanimljiva predavanja, radionice i  goste bave se proučavanjem medija kao sredstva i načina izražavanja, odnosno kao načina komunikacije te utjecajem medija na svakodnevni život ljudi.

Cilj projekta je poučiti učenike o medijima, važnosti medija i ulozi informacije u educiranju i zabavi, razlikovati pozitivne od negativnih strana medija, razviti kritičan odnos prema medijskim sadržajima te prepoznati medijsku manipulaciju. Učenici su istraživali kroz predavanja za učenike, učitelje i roditelje. Djeca su se izražavala dramskim, literarnim, likovnim stvaralaštvom...

                        

U utorak 05.05.2015. u 2c razredu gostovala je Josipa Franjić Radulović koja je s djecom razgovarala o tome kako možemo svoju poruku poslati putem medija kroz priče, pjesme, knjige i slikovnice, koja je važnost čitanja i zašto je dobro da što više čitamo. Autorica im je pročitala svoju slikovnicu ''Kako je cvijet upoznao svijet'' koja nosi poruku ''Svatko od nas je na svoj način lijep te tako krasi ovaj svijet''. Nakon razgovora o temi slikovnice koja govori o različitosti, ali i pravima i vrijednosti svakog od nas kao jedinstvenog i posebnog za ovaj svijet, djeca su izradila slikovnicu koja je nosila istu poruku.

    

Podijeljeni u grupe ilustratora i pisaca djeca su se kreativno izražavala. Kasnije su radili pripremu za tisak tako da su usklađivali ilustracije s tekstom, a nakon toga je slijedio ''tisak''. Zadnja faza izrade slikovnice bio je uvez iste. Rezultat radionice bio je da su djeca usvojila neke nove pojmove, dobila poticaj za daljnje stvaralaštvo i najzanimljivije od svega – djeca su sama izradila vrlo lijepu unikatnu slikovnicu s porukom!

Zahvaljujemo učiteljicama i učenicima 2.c razreda!

povratak